JOŠ JEDNA PRINOVA, JEEE

Slika

E, pošto je prošao najkrizniji period, sada mogu da vam kažem:

NA PROLEĆE, POČETKOM MARTA MESECA, MOJ VASILIJE ĆE DOBITI, NAJVEROVATNIJE, SESTRICU! No, tek sledećeg meseca ćemo tačno znati da li je doktorka bila u pravu (tvrdila je 90%).

Vasilije će tada imati 22 meseca.

Nema veze, izborićemo se sa klincima, ima nas dosta u familiji. Srećni smo a trudnica ne sme da diže ništa teško (tu sam ja, lični nosač malog mi unuka), jer se beba smestila prilično nisko.

Juče je mališan krenuo u jaslice. Prvih dvadesetak dana je period prilagodjavanja sa roditeljima (i sa mnom, kao nosačem). Jedva je izdržao taj sat vremena, zato što mu se spavalo. Ustao je u 7,45, a sledeće spavanje mu je bilo u 11 h. Obožava da spava. Samo mu kažem: Vasilije, daj baki ruku pa idemo da spavaš. On ustane i ode sam do krevetića, popne se na ogradicu, ja ga samo strovalim u krevet i izadjem i sobe. I tako on odrapi 3 sata. Probudi se veseo, raspoložen.

Jaslice će ga sigurno promeniti, dok se ne navikne. Svi smo za „društveni“ život dece. Moja starija ćerka je imala 7 meseci kada je krenula u jaslice a mladja je bila mesec dana mladja od Vasilija. Bile su bolesne, kao i sva deca, ali, eto, pregrmele sve dečije bolesti i postale divne mlade osobe. Mladja se ostvarila i kao majka. Jako je požrtvovana, bolećiva prema sinčiću a sinčić joj uzvraća tako što je dobar kao hleb. Nisu ga ni osetili. No, počeli su „problemi“, pošto je mali prilično visok i počeo je da otvara sva vrata. Juče je išetao u hodnik, pa je otac, sa sve nogom u gipsu, jurio za njim da se ne skrndža na stepenicama.

Naravno, ni u wc više nemamo svoju intimu. Ključ ne dolazi u obzir jer, može da se zaključa sam ili nekoga od nas u njemu.

Sve su to čari odrastanja. Veselo i smešljivo dete, ljubi ga baka. No, ništa manje neće ljubiti ni drugo dete, bilo kog pola da jeste, jer, to su deca moje ćerke, koje su meni na prvom mestu, naravno. I ko god vam kaže da se unuci vole više od rodjene dece, LAŽE, folira se, jer, rodjeno dete je RODJENO dete. Ovi mali se vole zato što su mali, slatki, umiljati i vaša krv.

Pozdrav od srećne bake!

Advertisements

Аутор: dudaelixir

Čitaj blog, pa ćeš saznati sve o meni!

27 мишљења на “JOŠ JEDNA PRINOVA, JEEE”

        1. Dogovoreno, mlada je koliko znam zaposlena u državnoj firmi tako da za egzistenciju ne brinem, deca će me zavoleti a Mami ću već naći načina da se uvučem i stvar je rešena, Lepo i ja da se udam ko čovek ! 😀

    1. Hvala ti Saveta. ja sam već dva meseca dežurna od ujutro do kasnije popodne, jer ćerka ništa ne sme teško da radi i diže, tako da sam ja glavni „šiptar“ za teglenje, nošenje i ostale fizičke i ne fizičke poslove. Kuvanje se podrazumeva, ali ne i peglanje. To može i ona.
      Zet je slomio nogu, tako da imam dva „bogalja“ na duži!!! 😀
      Posle podne nastupa moja prija za šetanje, kupanje, večeru. Eto, dobro smo organizovani, a ja imam dobru liniju, zahvaljujući poslovima.
      Unuk mi je presladak, igram se i s njjim, stignem i to. Mlada sam, k’o rosa u podne!

    1. Hvala ti Saveta! Dobro smo organizovani zato što sam ja u penziji, inače bi bilo čupavo. Morala bi da angažuje neku ženu a za to treba izdvojiti dosta love, što je danas, skoro svima, misaona imenica.
      Moja prija još uvek radi, ali, pošto će biti baka i kod drugog sina, biće i za nju dosta posla. Trčaće na dva mesta. Ja ću za sada, samo na jedno, mada, držim šipke da se i starijoj ćerki desi brak i dete. 😀

  1. Znači Dudo, bićeš dupla baka, ako i treba, dece nikad dosta. Znam da će tebi biti puno napornije ali sve ćeš ti izdržati kad su tvoja deca u pitanju, To ti kažem iz ličnog iskustva. Kad god treba a i kad ne treba, obaj mlađi je kod mene. Tako je bilo i sa starijim dok nije pošao u školu a sada ima svoje društvo pa mu je dosadno kod nas. Puno te pozdravljam…

    1. Jeste Zoko, biću dupla baka. Još ako stvarno bude upišulja, svi ćemo biti srećni i zadovoljni. Uostalom, pol zaista nije bitan, ali, jednoj majci je važno da ima i ćerku. Izdržaću valjda i ovaj period do porodjaja, a posle ćemo videti.

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се / Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се / Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се / Промени )

Google+ photo

Коментаришет користећи свој Google+ налог. Одјавите се / Промени )

Повезивање са %s