BUDALAŠTINA VEKA!

2011-28-11-prodavnica-bebe-300x211

Ovih dana se pojavila SENZACIONALNA vest, a sve u korist budućih beba i samim tim, roditelja. Naime, DRŽAVA, kao prava MAJKA (rekla bih pre MAĆEHA), rešila da POVRATI pdv roditeljima, ali, naravno, ništa nije tako jednostavno.
Pretpostavljam da ovakve odluke donose oni koji nikada nisu radjali, tj. muškarci, odnosno one žene koje nemaju decu ili su već postale babuskere koje su zaboravile kako izgledaju prvi dani posle porodjaja.

E, DRŽAVA rešila da vrati pdv na SVU DEČIJU OPREMU, ali SAMO KADA BUDE KUPLJENA POSLE PORODJAJA, tj. POSLE RODJENJA BEBE.

24.jun, Li kod bake

To znači, ako roditelji žele da malo ušparaju, moraju čekati da beba ugleda svetlost dana, pa da onda jurnu u kupovinu. Naravno, to bi morao da uradi srećni otac, jer je mama nesposobna za takve rabote, izmučena porodjajem.

E, sad se postavlja pitanje ZBOG ČEGA JE DOBRA DRŽAVA donela baš takvu odluku?

Da ne budem baš jako surova, pretpostaviću da je jedini razlog to, da država računa na to da će roditelji odustati od povraća(n)ja PDV, jer, bebu oprema mora sačekati kad izadje iz bolnice. Ne može ležati na podu, gola i bosa i vršiti nuždu na isti, jer, roditelji nisu stigli na vreme da joj to sve obezbede, tj. želeći da malo „uštinu“ na opremi, koja je inače basnoslovno skupa, sačekaće njeno rodjenje.

Glupa i bezobrazna odluka države!

Pretpostavljam da se slažete sa mnom. Džaba nam priča kako su deca NAŠE NAJVEĆE BLAGO, džaba čike i tete pričaju na tv kako deci moramo pružiti sve što ona zaslužuju.

Da znaju bebe kakve im čike i tete rade „o glavi“, nikada ne bi izašle iz toplote i sigurnosti maminog stomaka.

Da čujem vas, šta mislite o ovoj idiotskoj odluci!

Advertisements

Аутор: dudaelixir

Čitaj blog, pa ćeš saznati sve o meni!

9 мишљења на “BUDALAŠTINA VEKA!”

 1. Повратни пинг: BUDALAŠTINA VEKA! | www.blogovnik.com
  1. Rado, oni mile da čine uslugu roditeljima, medjutim, ovo je džukelski potez, s namerom da odustanu, normalno!
   Verovatno se pribojavaju da se, ako roditelji kupe opremu pre rodjenja bebe, a onim (po)vrate pdv, beba slučajno ne rodi živa ili joj se desi nešto na porodjaju, šta će onda? Gadovi, smradovi!
   Besna sam, kao ris!

 2. SLAŽEM SE S tOBOM, DUDO.
  Možda je to maslo onog tvorca ekonomske politike koji povremeno na senzacioanalistički način objavi neke kao dobre stvari a one ispadnu mućak.
  Čini mi se da je još Patrijarh Pavle predlagao ukidanje ovog poreza i sada se dosetili kako da obmanu javnost -kao vraćaju porez a dobro znaju da većina ljudi kupuje opremu pre rođenja bebe.

 3. Moguće je Saveta. Nemam reči. Stalno kukamo kako je mali natalitet a TOTALNO NIŠTA se ne radi na povećanju nataliteta, odnosno, olakšavanju roditeljima da se odluče na dete. Znam koliko para treba sa za početak, a deca rastu, pa, zna se, stalno im nešto treba. Hvala bogu, neka su oni nama zdravi.
  Logično je da će roditelji pripremiti sve što je potrebno za bebu pre rodjenja. Pa i bolnicu se nose pelene i benkice i još svašta nešto što ti kažu.
  Nemam reči, ali, šta to sve vredi. Treba budući roditelji da dignu svoj glas! Ja sam uradila šta sam mogla!

 4. Danas sam, Miro, čula i nastavak te odluke. Povraćaj PDV dobijaju SAMO oni koji ispune i odredjene uslove, što me je dodatno izludelo. Ne da je cinizam, neko NAMERA, da odustanu čak i oni koji se budu „pridržavali“ i ispunili svih sto uslova koje država nameće. JAKO NAM JE DOBRA DRŽAVA, svaka čast!

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се / Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се / Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се / Промени )

Google+ photo

Коментаришет користећи свој Google+ налог. Одјавите се / Промени )

Повезивање са %s